CONTACT

Purple Holding AB

Purple Holding AB grundades som ett svenskt aktiebolag 2013. Grundarna har mångårig expertis inom skapande och tillverkning av prototyper.

Idag arbetar vi mot aerosolindustrin med att leverera beprövade och kostnadseffektiva lösningar.

Purple Holding AB
Organisationsnummer: 556917-9962
Viderupsvägen 2B, 247 97, Flyinge, Sweden

PRISVINNANDE TEKNIK

Detta nya system för aerosolburkar med ventiler förenklar stängningsprocessen utan att väsentligt påverka funktionaliteten. Ett konventionellt ventilsystem innefattar en ventilplatta, en inre elastisk ring, placerad runt röret, och en yttre gummiring, som vilar på kanten av huset.

Systemet består av en stabilisator som redan innehåller rör och plasthölje. Ventilplattan och tätningarna ersätts av stabilisatorn. Stabilisatorn "skjuts" in i burken med hjälp av en specialutvecklad maskin.

Vid 2,6 g är den väldigt lätt och sitter helt förseglad i burken. Detta säkerställs genom formen på en stabilisator som öppnas i burken med hjälp av inre tryck såväl som med formen på burken och den inåt vända flänsen.

En del används i stället för tre artiklar, vilket leder till material- och kostnadsbesparingar.
Burken kan fyllas som tidigare och öppnar nya designmetoder.

Jan Ohlinder från Purple Holding AB

German-Packaging-Award
Purple Holding AB
Org.nr: 556917-9962

Purple Holding

Reinventing the aerosol industry
EU - Seal Of Excellence
Purple Holding has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement  886285
This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement 886285
Copyright © 2021 Purple Holding
Menu
crossmenu